Suomen Huntington-yhdistys ry  
Huntington Förening i Finland rf  

Toiminnasta yleensä


Yhdistyksen toiminta
Suomen Huntington-yhdistys perustettiin vuonna 1997 perheiden yhteydenpidon ja potilaiden hoidon parantamiseksi. Tällä hetkellä yhdistyksessä on reilut 100 jäsentä.

Huntingtonin taudissa vertaistuki on ensiarvoisen tärkeää. Kauttamme löydät samassa elämäntilanteessa olevia, joiden kanssa voit vaihtaa kokemuksia. Yhdistys järjestää aluekahvilatapaamisia 1-2 kertaa vuodessa eri puolilla Suomea sekä vertaistilaisuuksia verkossa.
Olemme mukana erilaisissa tapahtumissa kuten Harvinaisten sairauksien päivässä, jossa jaamme tietoa sairaudesta ja sen kanssa elämisestä.
Osallistumme kansainvälisiin sometapahtumiin kuten HD on the MOVEiin tai toukokuussa Huntington kuukauteen. Tapahtumien tarkoitus on lisätä tietoisuutta ja vähentää sairauteen liittyvää stigmaa.
Neuvontaa annamme puhelimitse ja sähköpostitse. Kysymyksiä tulee niin perheiltä kuin ammattilaisilta. Kaikkeen emme tiedä vastausta, mutta monesti kuuntelu ja kokemustieto vievät jo pitkälle.

Kansalliset ja kansainväliset yhteydet
Kuulumme muun muassa Parkinsonliittoon (valtakunnallinen kansanterveys- ja vammaisjärjestö) sekä HARSO ry:hyn (harvinaisten sairauksien potilasjärjestöjen kattojärjestö). Lisäksi olemme Parkinsonliiton edustajana mukana Harvinaiset-verkoston HARKKO-työryhmässä. Harvinaiset-verkosto on kahdeksantoista sosiaali- ja terveysalan järjestön ja säätiön muodostama yhteistyöverkosto. Se tekee työtä harvinaisten sairaus- ja vammaryhmien hyväksi.
Olemme seuraavien kansainvälisten liittojen jäseniä:
• Kansainvälinen Huntington-liitto IHA (The International Huntington Association)
• Euroopan Huntington-yhdistysten yhteisjärjestö EHA (The European Huntington’s Association)

Hallitus
Suomen Huntington-yhdistyksen toimintaa ohjaa hallitus, jossa on 5 jäsentä. Kaudella 2021 - 2022 yhdistyksen puheenjohtajana toimii Saija Ristolainen-Kotimäki.


 
 

Ajankohtaista

  Tule mukaan suunnittelemaan Harvinaisten sairauksien päivää 2022

Harvinaiset-verkosto kutsuu meidät harvinaiset mukaan suunn...

  HUNTINGTONIN TAUDIN SAIRASTUMISRISKISSÄ OLEVILLE VERKKOKURSSI 2021

Kenelle: Huntingtonin taudin sairastumisriskissä olevat

...

  Huntington Postin Vieraskynä-palsta

Palstalle saa kirjoittaa vapaasti ja se voi olla keskustelun...

  Jäseneksi

Liittymällä Suomen Huntington-yhdistyksen jäseneksi voit ...
 
Copyright © 2021 Suomen Huntington-yhdistys ry | Webbinen.net